Nagyvilág

Hollandia kiadta az Iszlám Állam egyik feltételezett tagját

Hollandia kiadott egy feltételezett terroristát pénteken Franciaországnak, a 32 éves Anis Bahrit azzal gyanúsítják, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet megbízásából Franciaországban merényleteket készült elkövetni.

A férfit a francia hatóságok azonnal őrizetbe vették – közölték holland igazságügyi források. Bahrit március végén – a francia hatóságok körözési felhívására – vették őrizetbe Rotterdamban. A holland városban lévő lakásán lőszert és fegyvereket foglalt le a helyi rendőrség.

A francia hatóságok azzal vádolják Bahrit, hogy terrorista szervezet tagja, illetve megszegte az ország fegyvertartásra vonatkozó törvényeit. A hatóságok a francia Reda Kriket bűntársának tartják, akit Párizs közelében tartóztattak le szintén március végén. Kriket állítólag kapcsolatban állt a brüsszeli merénylőkkel is, akik márciusban kettős robbantást hajtottak végre a belga fővárosban, ami 32 halálos áldozatot követelt.

A két gyanúsított a francia hatóságok szerint 2014 és 2015 között Szíriába utazott, majd visszatérésüket követően Franciaországban, Hollandiában és Belgiumban tartózkodtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik