Nagyvilág

Agyonlőtték az apát, aki a fiát próbálta védeni kamasz zaklatóitól

Egy baseballsapka miatt lőttek agyon egy férfit Brooklynban, aki megpróbált kiállni a fiáért. Az ügy azzal kezdődött, hogy a 17 éves Gerald Sealey kosárlabdázni ment egy iskolai pályára. Három kamasz ment oda a sráchoz, gúnyolódni kezdtek vele, majd az egyikük elvette a fiú sapkáját.

A brooklyni iskola, ahol a lövöldözés történt (fotó: Google Street View)
A brooklyni iskola, ahol a lövöldözés történt (fotó: Google Street View)

A sapka különleges darab volt, az eBay-en 200 dollárba (közel 60 ezer forintba) kerül, de az üzletekben ennek dupláját is elkérik érte. A zaklatók azonban nem elégedtek meg ennyivel, lökdösni kezdték a fiút, és a mobilját is el akarták venni tőle. Sealey azonban elmenekült.

Szerdán délelőtt, amikor a fiú ismét kosarazni ment, a pályán meglátta egyik 16 éves támadóját, akinek a fején ott volt az elrabolt sapka. A fiú két másik sráccal játszott, de nem ugyanazokkal, akikkel szombaton volt.

Sealy felhívta az apját, aki a fia segítségére sietett. A 38 éves férfi elvette a sapkát a kamasztól, majd a fiával elindultak hazafelé. A megszégyenített tini azonban nem akarta annyiban hagyni a dolgot, barátaival a nyomukba eredt. Az egyik fiú aztán benyúlt a hátizsákjába, elővett egy pisztolyt és lövöldözni kezdett. Egy lövedék hátba, egy pedig fejbe találta az apát. Bár azonnal kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni.

A gyilkos és a társai elmenekültek. A rendőrök már azonosították a sapkát korábban elrabló fiút, és a gyilkost is, de egyelőre nem tudták elfogni őket.

(New York Daily News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik