Nagyvilág

Agyonszúrtak egy embert, ötöt pedig megsebesítettek Londonban

A támadót sokkolóval ártalmatlanították. Még vizsgálják, hogy szóba jöhet-e a terrorizmus, mint indíték.

Egy hatvanas éveiben járó nő meghalt, öten pedig megsebesültek, miután egy fiatal férfi késsel támadt az emberekre az utcán Londonban, a Russell Square-en, a British Museum közelében.

A rendőrség az eddig rendelkezésre álló információk alapján közölte, hogy a támadás okai között jelentős szerepe lehetett az elkövető mentális állapotának, de a lehetőségek közül a terrorista indítékot sem zárták még ki.

„A nyomozás ezen szakaszában nyitottnak kell lennünk minden lehetőségre, ami a motivációt illeti, és ezek között szerepel a terrorizmus is, de ez egy eshetőség, amit fel kell tárnunk” – áll a közleményben.

A támadás londoni idő szerint szerdán este fél 11 után kezdődött. A rendőrök az első bejelentés után kevesebb mint öt perccel a helyszínre értek, és letartóztattak egy 19 éves férfit, miután sokkolóval ártalmatlanították.

Az öt sérült állapotáról nincs pontos információ.

A nyomozást a londoni rendőrség gyilkossági ügyekre szakosodott csoportja végzi, a terrorellenes egység közreműködésével. A csütörtök reggeli csúcsforgalomra megerősített rendőri jelenléttel készülnek.

A gyilkosság helyszíne a turisták és az egyetemisták körében is népszerű tér, két fontos felsőoktatási intézmény is van a közelében. (The Washington Post, borítókép: Twitter / Helen Edwards)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik