Nagyvilág

Korábban Clinton kihívóját segítette, most azt mondja, nyerhet Trump

Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt volt pártbeli vetélytársa, Bernie Sanders kampányfőnöke szerint a republikánus Donald Trump megnyerheti az amerikai elnökválasztást.

Jeff Weaver kampányfőnök erről a Politico című lapnak adott interjúban beszélt. A kampányszakember szerint Hillary Clinton “nem eléggé dühös, miközben a szavazók hetven százaléka dühös, mert úgy gondolja, hogy az ország rossz irányban halad”.

Weaver meggyőződése és tapasztalatai szerint a demokraták – elsősorban is Sanders hívei – körében egyre többen osztják az ő véleményét, kivált a philadelphiai konvenció után, ahol szerinte négy napon keresztül mást sem csináltak, mint az Obama-kormányzatot ünnepelték, esténként pedig mindenért Donald Trumpot kárhoztatták.

Természetesen azt gondolom, hogy Hillary Clinton győzhet, igen… de az eredmény sokkal szorosabb lesz, mint azt sokan gondolnák. Néhányan a demokrata táborban úgy vélekednek, hogy Trump akkora bohóc, hogy Clinton már meg is nyerte a választást. Csakhogy szerintem Trump nagyon veszélyes ellenfél és elég ügyes ahhoz, hogy akár ő nyerjen, fejtegette Jeff Weaver.

A kampányszakember, aki még Philadelphiában, a konvenció idején adta az interjút, elmondta azt is, hogy Bernie Sanders szenátor nem is akart volna alelnökjelölt lenni. “Bernie-t valójában soha nem is érdekelte, hogy alelnök legyen. Ő inkább harcolni szeret, olyan ügyekért, amelyekben hisz… Az alelnökség pedig nem erről szól. Joe Biden jól testesíti meg az alelnököt: mindentől függetlenül, mindig az elnököt támogatja”, mondta Weaver.

A kampányfőnök szerint azonban az alelnök-jelöltség ügyében Sandersnek abszolút nem volt igaza. Weaver ugyanis úgy gondolja, hogy egy Clinton-Sanders páros szélesebb rétegeket szólított volna meg és nagyobb sikereket ért volna el, mint a Clinton-Kaine kettős.

(Politico, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik