Nagyvilág

Kifeszítve kínozták a szíriai szexrabszolgákat

Nemrég kimenekített szíriai szexrabszolgák meséltek arról, hogyan kínozták és alázták meg őket libanoni emberrablók.

A nőket kifeszítették egy asztalra, elektromos sokkolóval kínozták és naponta legalább tízszer kényszerítették szexuális aktus létesítésére őket.

A Human Rights Watch beszámolója szerint az áldozatokat munkaajánlattal vagy a házasság lehetőségével csábították Libanonba, ahol rendszeresen verték és prostitúcióra kényszeríttették őket.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Rama, egy 24 éves szíriai lány a The Guardiannak arról számolt be, felszolgálóként dolgozott egy szíriai kávézóban, majd egy férfi 1000 dolláros állást kínált neki libanoni éttermében.

Mikor odaért, a férfi megerőszakolta és addig ütötte, amíg el nem vesztette eszméletét. Őt kilenc hónapon át tartották fogva a három emeletes Chez Maurice Hotelben.

Ott aludtunk, ahol dolgoztunk, sosem mehettünk ki, nem láttunk napfényt. Az ablakokat feketére festették, nem nyithattuk ki, így friss levegőhöz sem jutottunk.

– mondta Rama.

A rendőrök áprilisban számolták fel az illegális börtönt, miután Rama és néhány társa elszökött. A hatóságok most keresik az okokat, hogyan tudtak észrevétlenek maradni az emberrablók négy éven keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik