Nagyvilág

Ittas vezetés és drogfogyasztás miatt többször elítélték a lezuhant hőlégballon vezetőjét

Ittas vezetés és drogfogyasztás miatt többször is elítélték azt a férfit, akinek hőlégballonja nagyfeszültségű vezetéknek ütközött, és lezuhant az egyesült államokbeli Texasban, 16 ember halálát okozva.

Alfred Nichols legalább háromszor állt bíróság előtt ittas vezetés és más közlekedési vétségek miatt 1990 és 2010 között, és legalább egyszer drogfogyasztás miatt is elítélték.

Robert Sumwalt, a repülésbiztonsági hivatal vizsgálatát vezető illetékes ezzel kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy szigorítani kell a hőlégballonok vezetőire vonatkozó közlekedésbiztonsági követelményeket, közelíteni kell azokat a repülőgép- vagy helikopterpilótákra vonatkozó kritériumokhoz. Felhívta a figyelmet arra, hogy a pilótákkal ellentétben a hőlégballonok vezetőinek nem kell félévente átesniük olyan egészségügyi alkalmassági vizsgálaton, amely során a drog- és alkoholfüggőséget is vizsgálják.

A texasi Lockhart közelében szombaton tüzet fogott, majd lezuhant egy hőlégballon, előzetes vizsgálatok szerint azért, mert nagyfeszültségi vezetéknek ütközött. A benne utazó 16 ember életét vesztette. A hőlégballon mintegy 13 kilométert tett meg a balesetig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik