Nagyvilág

Amatőr emberrablók próbálták fogva tartani Ecclestone anyósát

Bernie-Ecclestone(430x286).png (bernie ecclestone, )
Bernie-Ecclestone(430x286).png (bernie ecclestone, )

Kiszabadították Bernie Ecclestone elrabolt anyósát, ráadásul még váltságdíjat sem kellett fizetni. A rendőröket az emberrablók és az Ecclestone-család közötti telefonhívások vezették nyomra, az asszonyt egy Sao Paolo melletti tanyán találták meg, nem esett baja. A rajtaütés során két embert tartóztattak le.

A Guardian most azt írja, a rendőrök dolgát megkönnyítette az, hogy teljesen amatőr emberrablókkal volt dolguk. Az asszonyra Sao Paulo egyik szegénynegyedében találtak rá, megkötözve, de sértetlenül. Az emberrablók a dúsgazdag Forma 1-es főnöktől

minden idők legmagasabb váltságdíját követelték, 28 millió fontot. 

Az ötletgazda Jorge Eurico da Silva Faria helikopterpilóta volt, aki ismerte Ecclestone-t és a családját. Farianak egy 19 éves és egy 23 éves fiú segített, akiket szintén letartóztattak. Ők is kaptak volna egyébként pénzt, igaz, csak a váltságdíj hatezred részét.

A támadók úgy jutottak be a házba, hogy a házvezetőnő nyitott nekik ajtót. Valahonnan megtudták, hogy Ecclestonék bútorokat várnak, ezt használták ki. A házvezetőnőt megkötözték, az anyóst, Aparecida Schunkot pedig megkötözték.

Nagyon sok dologra viszont nem figyeltek: ujjlenyomatokat hagytak maguk után, az utcai kamerák felvették őket, egy három hónappal az akció előtt bérelt lakásban rabosították a nőt. A rendőrség azokat a hívásokat is lenyomozta, amikor a váltságdíjról beszélgettek.

A 23 éves Azevedót akkor kapták el, amikor kórházba ment egy motoros sérülés miatt, ő vezette el a rendőröket a lakáshoz, ahol a 21 éves Amorim figyelt a túszra.

Aparecida Schunk szabadulás után azt mondta:

“Arra kérem a rossz fiúkat, ne raboljanak el senkit, mert le lesznek tartóztatva.”

Ecclestone felajánlotta a segítségét a nyomozásban, de azt javasolták neki a brazil rendőrök, inkább maradjon ki ebből.

A Forma–1 feje, azt nyilatkozta:

A rendőrség fantasztikus, első osztályú munkát végzett. Nagyon boldogok vagyunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik