Nagyvilág

Ennyire bizarr sztorival, kukkoló még soha sem védekezett

„Dehogyis a nőt, magamat filmeztem”– állította a 23 éves Geoffrey David Fortier, miután a rendőrök kérdőre vonták egy a fürdőszobájában elrejtett iPad miatt.

Fortier a floridai Jonesboroban él a menyasszonyával. Június közepén az egyik volt lakótársuk kopogott be hozzájuk. A fiatal nő később elmondta, hogy régebben többször volt a férfivel kettesben a házban, így egyáltalán nem érezte kényelmetlenül magát attól, hogy Fortier menyasszonya éppen nem volt otthon.

A nő megkérte a férfit, hogy lezuhanyozhasson, mire az azonnal igennel felelt, de azt mondta, először gyorsan használnia kell a vécét. A nő aztán lezuhanyozott, felöltözött, majd már éppen kilépett volna a fürdőből, amikor az egyik polcon észrevett, egy furán a falhoz támasztott iPad-et. Megnézte közelebbről, és beigazolódott a gyanúja: a gép videóra vette, ahogy levetkőzik, lezuhanyozik, majd felöltözik.

Geoffrey David Fortier (fotó: Craighead Co. Sheriff's Office)
Geoffrey David Fortier (fotó: Craighead Co. Sheriff’s Office)

A nő azonnal nekiesett Fortiernek, kitörölte a videót, majd elviharzott. Az csak később jutott eszébe, hogy az iPad nagy valószínűséggel nem csak a saját memóriájába, hanem a felhőbe is elmentette felvételt. Attól félve, hogy a férfi feltölti a netre a videót, úgy döntött, hogy feljelentést tesz.

A rendőröknek Fortier azt mondta, hogy az egész ügy egy nevetséges félreértés. Ő valójában saját magát videózta pisilés közben, hogy a felvételt aztán feltölthesse egy bizarr pornóoldalra. Csak hát a nagy kapkodásban véletlenül ottfelejtette a gépet a polcon. Mindezt annyira határozottan állította, hogy kérte, vessék alá poligráfos hazugságvizsgálatnak.

A nyomozók elvégezték a tesztet, a férfi akkor is azt állította, hogy korábban kapott pénzt egy videóért, amin pisil, és most felkérték, hogy csináljon egy újabbat. Csak ezt akarta elkészíteni aznap, a tablet véletlenül maradt a fürdőben, miközben a nő zuhanyozott. A vizsgálat eredményét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Fortier bírósági tárgyalása augusztus 26-án lesz, ha elítélik, 10 ezer dolláros (kb. 2,8 millió forintos) bírságot, de akár 6 év börtönt is kaphat. Az óvadékát 5 ezer dollárban (kb. 1,4 millió forintban) állapította meg a bíróság.

(KAIT 8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik