Külföld
2880654 06/25/2016 Pope Francis, center, visits the Tsitsernakaberd Armenian Genocide Memorial Complex in Yerevan. Asatur Yesayants/Sputnik

Ferenc pápa: az egyháznak nyitottan és gyengédséggel kell segítenie a legelesettebbeket

24.hu
24.hu

2016. 07. 30. 12:58

Korábban a témában:

Ferenc pápa szombaton azon a zártkörű szentmisén, melyet a krakkói II. János Pál szentélyben lengyel papok, szerzetesek és kispapok jelenlétében mutatott be.

Krisztus tanítványainak élete konkrét szereteten, vagyis a szolgálaton és a nyitottságon alapul, a szenvedőket szolgálva Krisztus testét dicsőítjük, mondta a pápa. Homíliában az isteni irgalom eleven könyvének nevezte az újszövetségi evangéliumot, amelyet folyton olvasnunk kell, folyamatosan újra kell értelmeznünk, mivel az fehér lapokkal végződik, azaz nyitott könyv marad. A híveknek és a lelkipásztoroknak pedig az a hivatásuk, hogy az evangéliumot, az örömhírt továbbírják, mégpedig azonos stílusban, vagyis az irgalmasság cselekedeteit teljesítve, tette hozzá.

Máriához fohászkodva azt kérte: tanítsa meg az egyházat arra, hogy

konkrét módon ápolja Jézus sebeit a rászoruló testvérekben, a közeliekben és a távoliakban, a betegekben és a migránsokban egyaránt”, hiszen a szenvedőket szolgálva Krisztus testét dicsőítjük.

(mti, kiemelt kép: europress)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.