Nagyvilág

Több száz gyereket zaklattak pedofilok Skóciában

Összesen 77 embert gyanúsítanak a skót rendőrök szexuális zaklatással, miután felgöngyölítették az ország történetének egyik legnagyobb, online pedofíliát vizsgáló ügyét – írja a BBC. A nyomozók összesen 134 különálló ügyet vontak össze az öt héten át tartó akcióban, 83 házkutatást tartottak, több mint ötszáz számítógépet vizsgáltak át, 100 ezer online beszélgetés adatait analizálták és 30 millió „illetlen” képet találtak – csak ezek átnézése négy rendőrtiszt féléves munkáját igényli majd.

Ami ennél is fontosabb: 523 potenciális áldozatot azonosítottak, akik közül a legkisebb csak három éves. Malcolm Graham rendőrfőnök-helyettes azt mondta: nem pusztán chatelésről és online sértegetésről van szó – bár van olyan gyanúsított, aki 110 gyerekkel és fiatal felnőttel kommunikált szexuális töltettel –, hanem ténylegesen, szexuálisan zaklatták a gyerekeket, és az erről készült képeket osztották meg az elkövetők.

A skót rendőrség arra figyelmezteti a szülőket, hogy legyenek óvatosak, figyeljenek az internet veszélyeire. A hasonló, szexuális visszaélések száma évről évre meredeken emelkedik Skóciában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik