Nagyvilág

Megállíthatatlan a brit kormány macskamániája

Újabb macskával gyarapodott a brit kormány: immár Őfelsége Kincstárának, vagyis a pénzügyminisztériumnak is van saját egerésze: egy Galdstone nevű, másfél éves fekete házimacska, aki egy menhelyről érkezett a magas hivatalba. A macska saját Instagram-oldala  pénteken indult, de máris úgy hirdeti Gadstone-t (akit egy korábbi brit miniszterelnökről neveztek el), mint a kincstár legnépszerűbb munkatársát.

Dapper.

Gladstone (@treasury_cat) által közzétett fénykép, 2016. Júl 29., 05:43 PDT

Galdsone már a harmadik, magas beosztású macska a brit kormányban: elsőként Larry érkezett a Downing street 10 szám alá, a miniszterelnöki rezidenciára, mint David Cameron korábbi kormányfő kedvence és a Miniszterelnöki Hivatal Főegerésze, de aztán gazdájának lemondása után is hivatalban maradt. Másodikként a külügyminisztérium vett fel soraiba egy macskát, a szintén egy korábbi miniszterelnökről elnevezett Palmerstont, aki hamar népszerű lett a Londonba delegált nagykövetek körében.

The moment that @batterseadogsandcatshome released me to my new home. Luckily, I’m not camera shy. 🐱📸

Gladstone (@treasury_cat) által közzétett videó, 2016. Júl 29., 09:16 PDT

A Gadstone kinevezéséről beszámoló CNN amerikai hírcsatorna megjegyzi, hogy a Brexit, vagyis Nagy-Britannia EU-ból történő kilépése miatt a brit politikusoknak kilenc életre van szükségük, ha hosszabb távon is hivatalban akarnak maradni. Persze, a macskák népszerűsége segít a jó PR kialakításában, de valóban elszaporodtak az egerek a kormányzati épületekben, sőt, a Westminsterben, a parlament épületében is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik