Nagyvilág

Beteges szelfiverseny miatt tartóztattak le két mentőápolót

Letartóztattak két volt mentőápolót Floridában. A vád szerint, a 24 éves Kayla Renee Dubois, és a 33 éves Christoper Wimmer vesenyt rendeztek egymás között abból, hogy melyikük tud több, és „viccesebb” fotót, vagy videót készíteni, miközben öntudatlan betegekkel pózol.

Kayla Renee Dubois és Christoper Wimmer  (fotók: Okaloosa County Sheriff's Office)
Kayla Renee Dubois és Christoper Wimmer (fotók: Okaloosa County Sheriff’s Office)

Wimmer egy esetben felhúzta egy eszméletlen beteg szemhéjait a fotó kedvéért, egy másik alkalommal pedig kigombolta egy idős nő ruháját, hogy a képen látszanak a meztelen mellei.

A két ápolótól elkobzott mobiltelefonokon talált adatok alapján, az ügynek összesen 41 sértettje van, a legfiatalabb 24, a legidősebb 86 éves. Öten közülük hajléktalanok, ketten pedig már meghaltak. A gyanúsítottak telefonjain mindössze három olyan képet találtak, amikről feltételezhető, hogy a rajtuk szereplő betegek beleegyeztek a fotózásba.

Dubois és Wimmer néha más kollégáknak is átküldtek egy-egy felvételt. Közülük hárman tettek panaszt a feletteseiknél. A nyomozás májusban kezdődött, egy héttel később Wimmer felmondott Duboist pedig felfüggesztették.

(WFLA)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik