Külföld

Az EU támogatást ad a bevándorlás kezelésére Görögországnak és Olaszországnak

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 07. 29. 14:55

A migránsválság kiadásainak biztosítására 11 millió eurós (mintegy 3,5 milliárd forint) sürgősségi forrást biztosít az Európai Bizottság a migrációs válságban legjobban érintett, elsődleges célországok, Görögország és Olaszország számára - közölte pénteken Mina Andeeva, az uniós bizottság egyik szóvivője.

A bizottsági tájékoztatás szerint Görögország a menekültek fogadásának és nyilvántartásba vételének megemelkedett költségeire kap 7,3 millió euró uniós hozzájárulást. A forrás elsősorban az Égei-tenger partvonalán felállított befogadó központok regisztrációs kapacitásának és az orvosi ellátásnak a bővítését hivatott segíteni. A bizottság emellett 500 ezer eurós plusz támogatás biztosít az Égei-tenger keleti medencéjében található Számosz szigetén az ott létesített befogadó és regisztrációs központok vízellátó hálózatának és szennyvíztisztító rendszerének javítására és fejlesztésére – mondta a szóvivő.

A pénteken megszavazott többletfinanszírozással Görögország 2015 eleje óta eddig 353 millió eurót kapott a migrációs krízis kiadásaira

– tette hozzá.

Mina Andeeva közölte, hogy Olaszország 2,2 millió eurós többlettámogatáshoz jut a Földközi-tengeren szolgálatot teljesítő parti őrsége felderítési és mentési tevékenységének finanszírozásához. A hozzájárulás a kimentett migránsok étkeztetését, a mentőszemélyzet költségeit és az operatív koordinációs központok kiadásait fedezi.
Az unió emellett 1 millió euróval támogatja az olasz tengerészetet a megfelelő felszerelés és védőruházat beszerzésében, annak érdekében, hogy a migránsok orvosi ellátása megfelelő körülmények között és mindkét fél számára biztonságos módon történhessen.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.