Nagyvilág

Bajor miniszterelnök: „az iszlamista terrorizmus megérkezett Németországba”

A tartomány belügyminisztere szerint a würzburgi és ansbachi merényleteknek is iszlamista háttere van.

Az iszlamista terrorizmus megérkezett Németországba, a politikusoknak figyelembe kell venniük a közvélemény aggodalmát a biztonsággal és a bevándorlással kapcsolatban – mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök kedden. „Egy támadás is túl sok” – jelentette ki.

Július 18. óta 11 ember halt meg, és több tucatnyian sebesültek meg a Németországban történt támadásokban, amelynek kapcsán az Angela Merkel által fémjelzett menekültpolitika is a bírálatok kereszttüzébe került. Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter hétfőn azt mondta: a würzburgi, a müncheni, a reutlingeni és az ansbachi merénylő is azelőtt érkezett Németországba, hogy a kancellár meghirdette volna a nyitott kapuk politikáját, így ezt a politikát nem lehet felelőssé tenni a támadások kapcsán.

Kedden a bajor belügyminiszter, Joachim Hermann azt mondta: a hatóságok arra a következtetésre jutottak, hogy a würzburgi baltás támadásnak és az ansbachi robbantásnak is iszlamista háttere van, amit nagyon komolyan számításba kell venni. (Reuters, Reuters)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik