Nagyvilág

Itthon temetik el a müncheni lövöldöző magyar áldozatát

Péntek este egy 18 éves, iráni származású német fiatal, Ali David Somboly egy visszaélesített színházi Glock pisztollyal ámokfutásba kezdett a müncheni Olympia bevásárlóközpontnál található McDonalds étteremnél. Kilencen haltak meg, többen megsérültek, hárman még mindig válságos állapotban vannak. Főként fiatalokat gyilkolt meg, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton jelentette be, hogy a halálos áldozatok között van egy 15 éves magyar fiú is.

A Blikk hétfői számában arról ír, hogy a család úgy rendelkezett, hogy Robertót Magyarországon helyezzék örök nyugalomra. A fiatal tíz éve élt Münchenben, a kórházban vesztette életét, a lövöldöző fejbelőtte a magyar fiút. Robertó édesanyja a tragédia estéjén a Müncheni Magyarok nevű Facebook-csoportban kétségbeesve érdeklődött fiáról. Mint írta, Robertó telefonja kicseng, de senki sem veszi fel.

Ahogyan ma megírtuk, a müncheni lövöldözéssel összefüggésben a rendőrök őrizetbe vettek egy 16 éves afgán fiút is. Együtt állíthattak kelepcét az áldozatoknak, egy Facebook-posztban csalogathatták a helyszínre a fiatalokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik