Nagyvilág

A halálra is felkészült a férfi, aki robogón üldözte a nizzai merénylőt

Szemtől szembe került a tömeggyilkossal, aki fegyvert szegezett rá.

Arra is felkészült, hogy az élete árán kell megfékeznie a nizzai merénylőt – ezt mondta az a férfi, akiről videofelvétel keringett az interneten, ahogy robogójával üldözőbe vette a teherautóval tömegbe hajtó támadót.

Mivel a férfi végül elesett motorjával, sokan azt hitték, talán már nem is él. A Nice Matin című lap viszont megtalálta. A repülőtéri dolgozó, aki azt kérte, ne hozzák nyilvánosságra teljes nevét, kisebb sérülésekkel megúszta a merényletet.

Franck elmondta: feleségével ment megnézni a tűzijátékot. Épp jégkrémért indultak, amikor észrevették, hogy valami nincs rendben. „Azt láttuk, hogy az emberek elkezdtek mindenfelé rohanni. Ezután bukkant fel a teherautó” – mondta az ötvenes éveiben járó férfi.

Úgy döntött, üldözőbe veszi a merénylőt. „A feleségem megfogta a karomat és megkérdezte, mit csinálok. Megálltam, mondtam neki, szálljon le, majd felgyorsítottam, amennyire tudtam” – emlékezett vissza. Amikor a teherautó mellé ért, úgy döntött, nekimegy a robogójával. Elesett, de felállt és futni kezdett utána. „Fogalmam sem volt, mit csinálok. Valahogy felkapaszkodtam a teherautó ajtajára” – mondta.

Ekkor szemtől szembe került a támadóval. Ütni kezdte, de az fegyvert fogott rá. A pisztoly viszont nem működött. Végül a merénylő ráütött a fegyverrel Franckre, aki leesett a teherautóról. Bordatörést és számos zúzódást szenvedett. (AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik