Nagyvilág

Késelésbe torkollt a vízipisztolyos tömegbuli Londonban

Káoszba és erőszakba torkolt egy ártalmatlan vizes csata London szívében a Hyde Parkban július 19-én, az esti órákban. Az év valószínűleg legforróbb napján, 32 – 35 fokot mértek a brit fővárosban. Egy Facebook-on szervezett, hűsítő eseményen több száz fiatal jelent meg.

A buli jó hangulatban indult, a részvevők vízi pisztolyokkal lövöldözték egymást, vizes lufikat vágtak egymáshoz, zenét hallgattak. Az egyre népesebb, és egyre hangosabb tömeg körül egyre több rendőr gyülekezett. Este fél kilenc után, az akkor már nagyjából kétezer fős tömegből kivált egy 300 -400 fős, a szemtanúk szerint jobbára kamaszokból álló csoport, és elkezdtek italos üvegeket dobálni a rendőrök felé.

A tömegen pánik lett úrrá és kitört a káosz. Egy rendőr akkor sérült meg, amikor fejbe találta egy sörösüveg. Egy kollégáját leszúrták, ahogy két 16 éves bulizó fiút is. Egyikük sérülése sem életveszélyes, csak egyik fiút nem engedték ki még a kórházból.

A BBC információi szerint tegnap még két londoni parkban: az északi Stamford Hillen, illetve a dél-keleti Burgess Parkban. A Scontland Yard bejelentette, hogy legalább négy napig megerősítik a rendőri jelenlétet a londoni utcákon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik