Nagyvilág

A Városliget miatt tartottak parlamenti ülést, de egyből be is rekesztették

Az összes ellenzéki párt visszavonná a Liget-törvényt, de Kósa Lajos előre bejelentette, hogy a Fidesz nem hajlandó részt venni az ülésen.

Rendkívüli ülést tartott az Országgyűlés szerdán, melyen a városligeti beruházást lehetővé tévő Liget-törvény megsemmisítéséről szóló javaslatot tárgyalták.

Az ülést Szabó Tímea, a PM társelnöke kezdeményezte, ebben az összes ellenzéki frakció, a Jobbik is támogatta. A képviselő a 2013-ban elfogadott Liget-törvény visszavonását javasolta napirendi pontként, amely szerinte lehetővé teszi a zöldfelületek korlátlan pusztítását, és helyükre betonépületek felhúzását.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője korábban „ellenzéki cirkusznak” nevezte a rendkívüli ülést és közölte, azon pártja nem vesz részt. Képviselőcsoportjukból egyetlen képviselő volt jelen az ülésteremben, mert azt gondolják, hogy semmilyen új körülmény nem merült fel, amely indokolná a törvény visszavonását.

A határozatképességhez az országgyűlési képviselők több mint felének jelenlétére lett volna szükség, így a Ház határozatképtelen volt. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik