Nagyvilág

Török miniszterelnök: “A puccsistákat a lehető legszigorúbb büntetésben részesítjük”

A demokrácia ünnepnapjának nevezte a múlt pénteket, a katonai puccskísérlet meghiúsításának napját a török miniszterelnök, aki szerint július 15. után Törökországban minden más lesz, mint korábban volt.

Élveznünk kell és ki kell használnunk ezt az ünnepnapot – jelentette ki Binali Yildirim miniszterelnök – akit a közelmúltban neveztek ki Recep Tayyip Erdogan államfő javaslatára – hétfőre virradóra az Ankara központi terén tartott nagygyűlésen hatalmas tömeg előtt.

A kormányfő ismételten kilátásba helyezte a halálbüntetés újbóli bevezetését. “Megkaptuk üzeneteteket” – válaszolta a miniszterelnök az összegyűlt támogatók által hangosan skandált, a halálbüntetés bevezetését sürgető követelésekre.

A puccsistákat a lehető legszigorúbb büntetésben részesítjük

– jelentette ki Yildirim, aki az embereket ismételten arra szólította fel, hogy tüntessenek a puccskísérlet ellen és – mint fogalmazott – őrizzék a demokráciát.

Reggelente munkába megyünk, esténként azonban a tereken őriznünk kell a demokráciát

– hangoztatta a török miniszterelnök.  Ankara mellett az éjszaka folyamán tízezrek demonstráltak a puccskísérlet ellen Isztambulban és más török városokban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik