Nagyvilág

Szeméthalommal és gyűlölettel emlékeznek a nizzai merénylőre

Furcsa emlékhely jött létre a tengerparton – aki megáll, köp egyet.

A múlt csütörtök éjjeli nizzai terrortámadás helyszínén számtalan virághalommal rótták le kegyeletüket az emberek az áldozatok előtt, de van a sétányon egy hely, ami a gyűlöleté.

A Washington Post beszámolója szerint sokan megállnak azon a helyen, ahol lelőtték a 84 embert meggyilkoló teherautósofőrt. Köveket dobnak arra a helyre, odaköpnek, szemetet dobnak – cigarettacsikktől az üres flakonokig, miközben nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illetik  Mohamed Lahouaiej Bouhlel-t. Egy középkorú nő megállt, meggyújtott egy papírzsebkendőt és a szeméthalomra dobta.

A szemét vasárnap este kezdett gyűlni a támadó „emlékhelyén”. Korábban ilyesmire nem volt példa, a párizsi és brüsszeli támadások színhelyén senki nem foglalkozott a támadókkal.

Az egyre növekvő düh a politikusoknak is szólhat – a Nizzába látogató vezetőket többször kifújolták, amikor a sétányra látogattak. A két korábbi franciaországi terrorcselekmény egységbe kovácsolta a nemzetet, most viszont egyre többen kifogásolják, hogy a kormány nem volt képes megvédeni az embereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik