Nagyvilág

Négy kobrát ölt meg a hős kutya, hogy megvédje családját – de belehalt

Hősnek kijáró temetést kapott egy dobermann egy indiai faluban, miután saját életét feláldozva védte meg családját négy kobrától – jelentette a Deccan Chronicle. Az indiai lap beszámolója szerint a hegyi kobrák hétfőn este jelentek meg Dibakar Raita házánál, az India délkeleti részén található Orisza államban. A bejáratot őrző dobermann azonban az útjukat állta, és nem engedte, hogy gazdái közelébe jussanak.

A kígyók és a kutya egymásnak estek, és az ebnek végül sikerült mind a négy kobrát megölnie. Azonban nem sokkal azután, hogy győztesen került ki az összecsapásból, a kutya összeesett, és belehalt a mérges kígyók okozta harapásokba.

hos-kutya
Életét áldozta családjáért a hős kutya (Fotó: Deccan Chronicle)

Dibakara újságíróknak elmondta: a dobermannt alig pár hónapja vette magához, és sokkolta önfeláldozása. „A legnagyobb áldozatot hozta értem és a családomért. Halálomig fogom őrizni az emlékét és imádkozom lelkéért” – mondta a beszámolók szerint láthatóan elérzékenyült férfi.

A hír hallatára a környékről több száz ember vándorolt el a faluba, hogy búcsút vegyen a hősies kutyától, és virágot helyezzenek el holttesténél. Az ebet végül hősnek kijáró temetési szertartás után helyezték örök nyugalomra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik