Külföld
Bari, 2016. július 13.
Markolóval távolítják el egy szétroncsolódott vasúti szerelvény darabjait 2016. július 13-án a dél-olaszországi Bari közelében, ahol elõzõ nap két személyszállító vonat ütközött össze egyazon sínpáron az Andria és Corato közötti vonalon. A szerencsétlenségben legkevesebb 27 ember életét vesztette, több mint 50-en megsérültek. (MTI/EPA/Gaetano Lo Porto)

Az egyik állomásfőnök hibája vezetett az olaszországi vonattragédiához

24.hu
24.hu

2016. 07. 14. 16:22

A dél-olaszországi Andria és Corato közötti vasúti pálya egyik állomásfőnöke elismerte, hogy hibázott, és ő indította útjára a keddi balesetet okozó vonatot - írta csütörtökön az olasz sajtó.
Korábban a témában:

A Corriere della sera című napilap idézte Vito Piccarretát, az andriai állomás főnökét, aki azt mondta:

Én indítottam el a vonatot, én adtam zöld jelzést, nagy kavarodás volt, a vonatok késében voltak.

Hozzátette ugyanakkor, hogy ez nem csak az ő hibája.

Mindenki engem feszít keresztre, miközben én is áldozat vagyok.

A két négykocsis szerelvény az Andria és Corato közötti vasúti pálya egy vidéki, egyvágányos, nyílt pályás szakaszán kedden rohant egymásba frontálisan, óránkénti 100 kilométeres sebességgel. A szerencsétlenségnek 23 halottja volt. Korábban egyes hírek még arról szóltak, hogy 27-en haltak meg. A vonalon elavult telefonrendszerrel értesítették egymást az állomásfőnökök a vonatokról.

Massimo Mazzilli, Corato település polgármestere már szerdán annak a véleményének adott hangot, hogy egy ilyen szerencsétlenséget csak emberi mulasztás okozhat, másként nem történhet meg.

A La Stampa című lap rekonstruálta az eseményeket, és arról írt, hogy a kérdéses időben három vonat közlekedett a Corato és Andria közötti szakaszon, eggyel több, mint általában.

A második szerelvény útnak indításával követték el a balesethez vezető hibát.

Corato állomásfőnökének, Alessio Porcellinek – aki ugyancsak az igazságügyi vizsgálat középpontjában áll – ugyanakkor a rendelkezésre álló eszközökkel észre kellett volna vennie, hogy érkezik egy vonat abból az irányból, amerre egy másik éppen épp elhagyni készül az állomást.

A sajtó szerint Trani város ügyészsége, amely a vizsgálatban eljár, az igazság felderítésében nem csupán az állomások személyzetének felelősségét veszi górcső alá, hanem azt is tanulmányozza, hogy miért késlekedtek a vonal korszerűsítésével, miért nem bővítették ki két sínpárosra az egy nyomvonalas szakaszt, ha rendelkezésre állt az ehhez szükséges forrás. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.