Nagyvilág

Ennyi volt, Cameron befejezte

A konzervatív párti brit kormányfő a 2010-es parlamenti választások után költözött be a Downing Street-i miniszterelnöki rezidenciára, ahol 2256 napot töltött. Cameron június 24-én, a brit EU-tagságról rendezett népszavazás másnapján bejelentette, hogy távozik, miután a választók többsége a brit kormány hivatalos álláspontjával ellentétben a kilépésre voksolt.

Cameron szerdán, utolsó hivatalos teendőjeként részt vett a londoni alsóházban a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos heti félóráján.

A vitát bevezető első, ceremoniális kérésre, hogy sorolja fel napi teendőit – ezt a kérést a szerdai ülések elején egy kormánypárti képviselő mindig előterjeszti -, Cameron a szokásos választ kissé megmásítva kijelentette: délelőtt kabinetbeli kollégáival és másokkal tárgyalt, délután pedig még egy teendője van, II. Erzsébet királynő felkeresése a Buckingham-palotában, utána viszont naptára “figyelemreméltóan üres”.

David Cameront Theresa May követi a Downing Street 10-ben. Nagy-Britannia következő miniszterelnöke “rohadt nehéz nő”, aki nem kér a bevándorlókból – a részletes portré itt olvasható. 

(BBC, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik