Nagyvilág

Nem luxusvacsihoz vettek egy rakás homárt buddhista szerzetesek

A homár, ahogy a kaviár is az abszolút luxus szinonimája. Állítólag hihetetlenül finom, cserébe iszonyatosan drága. Hogy a lehető legfrissebben kerüljön az asztalra, miután csapdákkal kifogják, élve árulják őket.

Kanadai buddhista szerzetesek szombaton 600 fontnyi, vagyis több mint 272 kilónyit vásároltak a tengeri ízeltlábúakból szombaton. Mivel ők vegetáriánusok, nyilván nem azért, hogy egy hatalmas vacsorapartit csapjanak. Hanem azért, hogy visszaengedjék őket a tengerbe.

A szerzetesek a Prince Edward-sziget (igen, ez az a sziget, amelyiken a Váratlan utazás című sorozat játszódott) piacain vásárolták fel a homárokat, majd egy bérelt halászhajóval a Wood-szigetek partjaihoz mentek.

Fotó: CBC
Fotó: CBC

„Remélhetőleg sikerült olyan helyet találnunk, ahol nem várják újabb csapdák őket” – nyilatkozta Tiszteletreméltó Dan, a Little Sands-i Nagy Megvilágosodás Buddhista Közösség szerzetese. Elmondta, hogy akciójukkal nem csak homárok, de az összes élőlény iránti együttérzés fontosságára akarták felhívni a figyelmet.

„Mindenki étrendjét tiszteletben tartjuk, szóval nem azért csináltuk, hogy vegetáriánussá, vagy vegánná változtassuk az embereket” – tette hozzá a szerzetes.

Mielőtt elengedték homárokat, a buddhisták elvégeztek egy húszperces szertartást, de azt mondják, ahhoz, hogy valaki jót cselekedjen, nincs szükség rituálékra, de még csak buddhistának sem kell lenni hozzá. „Mindenki képes rá, hogy a világot jobb, és harmonikusabb hellyé változtassa” – mondta Tiszteletreméltó Dan.

(CBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik