Nagyvilág

Véletlenül felrobbantotta magát két terrorista

Pokolgép készítése közben vesztette életét két szíriai a dél-törökországi Reyhanli nevű határtelepülésen, miután felrobbant a bomba - közölte a Dogan hírügynökség csütörtökön.

A szerda esti robbanás helyszínen egy nő is tartózkodott, őt a rendőrség őrizetbe vette. A nő állampolgárságát nem hozták nyilvánosságra.

A rendőrség még vizsgálja, hogy a két szíriai kapcsolatban állt-e szélsőséges csoportokkal vagy a szíriai ellenzéki fegyveresekkel.Kocsijukat a hatóságok lefoglalták és átvizsgálták.

A biztonsági intézkedéseket a környéken megszigorították, a pokolgépkészítők házát tűzszerészek kutatták át.

A Szíriával határos Hatay tartományban történt robbanás tényét egy magas rangú török tisztségviselő is megerősítette, de nem közölt egyéb információkat.

Törökországban magas a terrorellenes készültség az országban elkövetett merényletek miatt. A terrortámadásokért a hatóságok általában a szakadár Kurdisztáni Munkáspártot (PKK) vagy az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezetet teszik felelőssé. Az isztambuli Atatürk repülőtéren múlt héten elkövetett merénylettel a török vezetés a szomszédos Szíriában és Irakban kiterjedt területeket ellenőrző IÁ-t vádolja. A merényletben 45-en vesztették életüket, továbbá 236-an sebesültek meg. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik