Nagyvilág

Harminc vodkát ivott egy fiatal lány, mielőtt meghalt

Egyedül hagyták egy sheffieldi klubban a barátai a 18 éves Caroline Everestet hajnali fél háromkor. A lány nagyon részeg volt, csak azon a szórakozóhelyen öt olyan koktélt ivott meg, amik egyenként három adag vodkát tartalmaztak.

A biztonsági kamerák felvételein látszik, hogy tavaly november 22-én hajnalban, a fiatal lány egyedült indult haza, és az is, hogy az utcán odament hozzá egy férfi, akit később az algériai származású, 31 éves Yusef Tarfasiként azonosítottak. A férfi odaadta a lánynak a pulóverét, majd mindketten taxiba szálltak. Az utolsó felvételeken, Carrie ismét egyedül volt, és arrafelé haladt, ahol a testét másnap délután megtalálták. A lány egy hídról a folyóba zuhant.

A rendőrök kihallgatták Tarfasit, mint az utolsó embert, aki beszélt a lánnyal, de férfi letagadta, hogy találkoztak, mert attól félt őt teszik majd felelőssé a Carrie haláláért. Tarfasit nemi erőszak gyanújával letartóztatták.

A boncolás kiderítette, hogy a lány vérében, 100 milliliterenként 252 mikrogramm alkohol volt a halála pillanatában. Ez azt jelenti, hogy legalább 30 vodkának megfelelő mennyiséget fogyasztott aznap este. „Ez hatalmas mennyiség egy ilyen alkatú lány számára, aki csak alkalmanként fogyaszt alkoholt” – mondta el az ügy bírósági tárgyalásán Naomi Carter igazságügyi orvosszakértő.

Az ügyet tárgyaló bíró, bár megjegyezte, hogy az ügynek vannak rejtélyes részletei, végül balesetnek nyilvánította Caroline Everest halálát. Yusef Tarfasival szemben minden eljárást megszűntettek.

(Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik