Nagyvilág
NEW YORK, NY - JUNE 7: Democratic presidential candidate Hillary Clinton arrives onstage during a primary night rally at the Duggal Greenhouse in the Brooklyn Navy Yard, June 7, 2016 in the Brooklyn borough of New York City. Clinton  has secured enough delegates and commitments from superdelegates to become the Democratic Party's presumptive presidential nominee. She will become the first woman in U.S. history to secure the presidential nomination of one of the country's two major political parties. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Clinton megúszta

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 07. 07. 07:23

Nem emelnek vádat ellene.

Nem indítanak eljárást Hillary Clinton ellen elektronikus levelezése hanyag kezelése miatt – közölte az amerikai igazságügyi miniszter. Loretta Lynch egy nappal azt követően döntött így, hogy James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója ismertette az egy évig tartó nyomozás eredményét, és az FBI ajánlását, amely szerint ugyan “különlegesen hanyag” volt a volt külügyminiszter, nem indokolt eljárást indítani ellene. Loretta Lynch ezt írta közleményében.

Ma délután találkoztam James Comey FBI-igazgatóval és a Hillary Clinton magán e-mail-fiókjának használatát vizsgáló ügyészekkel és ügynökökkel, és elfogadtam egyhangú ajánlásukat, miszerint lezárták egy esztendeig tartó nyomozásukat, és nincs szükség vádemelésre senki ellen.

Az FBI azt vizsgálta, hogy Hillary Clinton külügyminiszterként – 2009 és 2013 között – megsértette-e a törvényt, amikor a New York melletti Chappaquában lévő villájából magán e-mail-fiókját és szerverét használta hivatalos ügyei bonyolítására. Kiderült, több szervert és több számítógépet használt elektronikus levelezéséhez.

Mint Comey fogalmazott, “jóllehet, van bizonyíték a titkos információk kezelésére vonatkozó szabályok esetleges megsértésére, álláspontunk szerint egy józan ügyész emiatt nem emelhet vádat”. Az FBI főnöke “rendkívül óvatlannak” nevezte Clintont és munkatársait, de hozzátette, hogy az Egyesült Államokkal ellenséges hackerek nem fértek hozzá bizalmas információkhoz.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.