Nagyvilág

Véletlenül megölte a fiát egy apa a lőtéren

Önvédelemből régóta tart otthon fegyvereket a floridai Saratogában élő Brumby család. Az apa, a 64 éves William Clayton Brumby mind a hét gyermekét megtanította lőni, amikor eljött az ideje. Először mindig a lőfegyverek biztonságos kezelését magyarázta el, a lehető legalaposabban. A rengeteg lecke és tudás sem volt elég azonban ahhoz, hogy megelőzzenek egy tragikus balesetet, amiben a 14 éves Stephen Brumby  életét vesztette.

Az apa három gyermekével ment ki vasárnap reggel egy helyi lőtérre gyakorolni. William egyik lövése után, a fegyverből távozó, forró töltényhüvely megpattant a lőállás falán, beesett a férfi ingébe, és égetni kezdte a hátát. Az apa ösztönösen kapott a hüvely után, miközben a töltött fegyver még mindig a kezében volt. A pisztoly elsült, a lövedék pedig, valószínűleg a plafonon gellert kapva nyakon találta az apja mögött álló Stephent.

A lövés a fiú bal oldali nyaki vénáját találta el, hiába szállították gyorsan kórházba, az életét már nem tudták megmenteni. „A fegyverben lévő minden egyes töltényért felelős az ember, és én hibáztam. Szörnyen fura baleset történt, amiért minden felelősséget vállalok” – nyilatkozta William Clayton Brumby.

A biztonsági kamerák felvételei, illetve a szemtanúk beszámolói alapján a rendőrség is balesetként kezeli az ügyet, így nem valószínű, hogy az apát bármivel megvádolnák.

(CNN, NBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik