Nagyvilág

Öngyilkos merényletet követtek el az indonéziai államfő szülővárosában

Motorkerékpáros öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy rendőrőrsnél kedden az indonéziai Solóban, az államfő szülővárosában; a hatóságok az Iszlám Államnak tulajdonítják a terrorcselekményt.

A támadónak sikerült átjutnia az őrhelyen, és behatolnia a rendőrségi hivatal udvarára. Rendőrségi források szerint a merénylő a Koránból idézett verseket, majd felrobbantotta magát, amikor a rendőrök megpróbálták ártalmatlanítani.

A robbantásban egy rendőr könnyebben megsebesült, de hírügynökségek kiemelik azt, hogy Joko Widodo államfő várhatóan szülővárosában fogja tölteni családjával együtt szerdán az iszlám böjti hónapot, a ramadánt lezáró ünnepet, az íd al-fitret. A hatóságok készenlétben vannak, mert attól tartanak, hogy az ünnepen újabb, az Iszlám Államhoz köthető támadások történnek az országban.

A rendőrség azonosította a merénylőt. A férfi tagja a Bahrun Naim indonéziai dzsihadista hálózatnak, amelynek emberei az Iszlám Állam soraiban harcolnak Szíriában. Az illetőnek sikerült kereket oldania a tavalyi év végén végrehajtott rendőrségi razzia idején, amellyel – a hatóságok szerint – több készülő támadást meghiúsítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik