Nagyvilág

Obama teljes mellszélességgel Clinton mögé állt

Hillary Clinton az amerikai Charlotte városából jelentkezett be Facebookon élőben, az oldalán Barack Obamával. Clinton beszéde elején, hogy Obama sosem felejtette el, honnan jött, ekkor emlékeztette Trumpot a múltbeli dolgokra hivatkozva, hogy ez a hely bizony Hawaii.

Clinton beszélt a céljairól, kifejtette, hogy ha megválasztják, elnöksége első száz napján rengeteg energiát fektet majd jólfizető állások létrehozásában. Hozzátette, szerinte mennyire abszurd, hogy Trump szerint most is túl magasak a bérek. A demokrata elnökjelölt viszont emelné a minimálbért. Továbbá rengeteg ember számára elérhetővé tenné az ingyenes felsőoktatást, illetve szeretné elérné, hogy ne fizessen több adót egy bankár a titkárnőjénél.

Clinton elmondta, az a közös benne és Obamában, hogy mindketten szeretik az országukat. Szerinte az köti össze őket, hogy a közös érdekeket az egyéni céljaik elé helyezik. Trump kampányszövegére utalva Clinton megjegyzi: Amerika már most a világ legjobb helye.

A demokrata elnökjelölt után Obama is beszél, aki Clinton nevét skandálva érkezik a színpadra. Azt mondja, ő hisz Clintonban, és azt szeretné, hogy a jelenlevők is tegyenek azért, hogy ő legyen az Egyesült Államok következő elnöke.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik