Nagyvilág

Azonosították az isztambuli robbantókat

A CIA vezetője szerint az Iszlám Állam áll a terrorcselekmény mögött.

Az biztonsági kamerák felvételen látszik kettő terrorista a háromból. Az egyik robbantó az érkezési oldalon követte el a merényletet, a lépcső aljában, a másik fenn, míg a harmadik kinn, az épület előtt.

Az első két robbantó látható a képen.

isztambuli robbantás

Csecsen, Rakkából

Az Iszlám Állam egyik csecsen tagja, Oszman Vagyinov orosz állampolgár volt az egyik elkövetője az isztambuli Atatürk repülőtéren végrehajtott hármas öngyilkos merényletnek, írta a Hürriyet című török napilap. Török források szerint a másik kettő kirgiz és üzbég.

Az újság értesülését hivatalosan még nem erősítették meg. A másik két támadó kilétéről ellentmondásos információk keringenek a török sajtóban. A Milliyet című lap szerint tádzsikok voltak, a Habertürk szerint csecsenek, míg a Yeni Safak úgy tudja, hogy egy üzbég és egy kirgiz személy lehetett a két társelkövető.

Ugyanakkor egybehangzóak a híradások arról, hogy mindhárman az IÁ “fővárosából”, a szíriai Rakkából érkeztek Törökországba. Május végén orosz útlevelekkel szöktek át a határon. Isztambulban az európai oldalon fekvő Fatih kerületben béreltek lakást.

A CIA vezetője korábban arról beszélt, hogy szerinte is az Iszlám Állam követte el a merényletet.

(Sky News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik