Nagyvilág

Molotov-koktéllal támadtak egy ausztráliai mecsetre

A gyűlölet-bűncselekményt sokan elítélték, a miniszterelnök is megszólalt.

Molotov-koktélt dobtak kedden este egy mecset előtt parkoló autóra Ausztráliában, az épület kerítésére pedig a „Kibaszott iszlám” feliratot festették fel, miközben bent imádkoztak a helyi muzulmánok. A tűz négy autóra terjedt át, az egyik jármű teljesen megsemmisült.

A thornlie-i mecset imámja a CNN-nek elmondta: a hívők kirohantak, amikor hallották, hogy az épület előtt az egyik autó felrobbant. „A legtöbb ember megriadt, azt kérdezték, miért minket támadnak? Nem tudják, hogy gyerekek is vannak benn? Ez az imádság helye” – idézte fel a történteket. A szomszédságot is megrémítette az eset, a mecsetet családi házak veszik körül.

Yahya Adel Ibrahim imám leszögezte: ez néhány ember egyéni akciója volt, nem a társadalom bűne. A támadás óta rengetegen biztosították együttérzéséről, felekezettől függetlenül. A közösségi médiában is sokan elítélték a cselekedetet, amit gyávának és gusztustalannak neveztek. Megszólalt az ausztrál miniszterelnök is, azt mondta: nem lehet elég határozottan elítélni egy ilyen cselekedetet. (CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik