Nagyvilág

New York a világ legnagyobb ingyenes wifi hálózatát építi

Az Egyesült Államok első számú turista célpontja, New York komoly fejlesztésekről számolt be az USA legnagyobb turisztikai szakkiállításán, az IPW-n.

A NYC & Company sajtótájékoztatóján kiderült, hogy A Nagy Almában már épül a világ leggyorsabb és legnagyobb ingyenes vezeték nélküli internethálózata. A LinkNYC névre hallgató program keretein belül a ikonikussá vált – de már használaton kívüli – telefonfülkéket érintőképernyős terminálokra cserélik. A várost behálózó 10 000 terminál nemcsak ingyenes wifit, hanem egyben az országon belüli ingyenes telefonálást és a várossal, közlekedéssel kapcsolatos információkat is biztosít majd. A rendszer 2019 közepére fog elkészülni, és ha már használható lesz, teljesen új szintre emelheti a külföldről érkező turisták élményét, ugyanis megkönnyíti a navigációt és a kapcsolattartást. A fejlesztők azt ígérik, hogy a sikeres indítás után akár úgy is végig lehet majd taxizni a városon, hogy nem veszítjük el a wifi jelet egyetlen percre sem.

Fotó: NYC
Fotó: NYC

Az IPW-n tartott sajtótájékoztatón bemutatták New York új hivatalos turisztikai weboldalát, a NYCgo.com-ot, amely minden eddiginél egyszerűbb eligazodást tesz lehetővé a városban az utazók számára, és elsősorban mobil felületre lett tervezve.

Fotó: Hudson Yards
Fotó: Hudson Yards

Szó esett New York óriási ingatlanfejlesztési projektjéről, a Hudson Yards-ról is. Manhattan nyugati, a Hudson folyó által határolt szélén az USA valaha volt legnagyobb magán kézben lévő ingatlanfejlesztése van folyamatban: a 6 háztömbnyi, 10 hektáros területen a tervek szerint öt felhőkarcoló fog épülni, ami átszabhatja New York panorámáját. Egy városrésznyi funkciót hordoz magában a beruházás: 5000 lakás, több mint 100 üzlet, 175-szobás luxushotel, éttermek, bárok, kávézók, piac, sőt még egy 750 férőhelyes iskola is létesül majd. Mindezek mellé töménytelen mennyiségű iroda, hogy legyen hova befészkelődni a multinacionális vállalatoknak. Több mint öt hektárnyi közösségi tér is létrejön, sok-sok zölddel.

A projekt kedvéért metrómegálló is épült a Hudson Yard-nál, ami azért is érdekes, mert New York metróhálózata 1989 óta most bővült először. A környéken lakókon kívül 24 millió turistát várnak majd ide évente, akik New York legmagasabb nyitott kilátóját is megnézhetik az egyik felhőkarcoló tetején.

Fotó: NCY
Fotó: NCY

Bemutatták a város új családi nagyköveteit is, a Tini Nindzsa Teknőcöket, akiknek a segítségével a gyerekeknek New York egy új arcát mutatják majd be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik