Nagyvilág

Terrortámadás Szomáliában, sok halott

A szomáliai al-Shabaab iszlamista milícia tagjai szombaton megtámadtak egy szállodát a kelet-afrikai ország fővárosában, Mogadishuban, legalább 15 ember meghalt.

A támadást egy öngyilkos merénylő kezdte aki, felrobbantotta magát és robbanószerrel megrakott gépkocsiját. A merénylet Nasahablood nevű, kormányzati és biztonsági tisztségviselők által látogatott szálloda kapujánál történt.

A robbantást követően a fegyveresek bementek az épületbe, szemtanúk szerint válogatás nélkül tüzet nyitottak a szálloda vendégeire. A rendőrség szerint túszukat is ejtettek.

Legalább 15-en, biztonsági őrök, civilek és támadók haltak meg. Az akciónak vége, de a rendőrök még átnézik az épületet.

A támadást az al-Shabaab vállata magára, a szervezet szóvivője azt mondta, legalább 20 biztonsági őrt és civilt öltek meg a fegyveresek.

11 embert vitt kórházba.

A rendőrség szerint a támadók mesterlövészeket helyeztek el az épület tetőterén, és kézigránátokat vetettek be.

Mohamed Hussein rendőrkapitány korábban elmondta, a biztonsági erők két támadót öltek meg, és négy, feltételezhetően civil holttestét látta a földön a szállodán kívül. Hozzátette, a fegyveresek védőfalak és homokzsákok mögött vettek fel állást, néhány támadó pedig a felment a szálloda második emeletére, ahonnan gépfegyverekkel lőtte a biztonsági erőkre.

Az al-Shabaab gyakran hajt végre támadásokat a szomáliai fővárosban a Nyugat által támogatott kormány ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik