Nagyvilág

La Libre: Orbán Viktor győzelme a magyar Eb-siker

A francia nyelvű belga lap úgy véli, hogy Orbán Viktor az eddigi legnagyobb tőkéjét kovácsolhatja mindabból, ami jelen pillanatban a magyar válogatott csapat teljesítményét illeti.

Terjedelmes cikkben számolt be a Magyarországon az Európa-bajnokság kezdete óta uralkodó focilázról a La Libre Belgique, Belgium második legnagyobb példányszámú francia nyelvű lapja.

Tízezer ember ünnepelt a kocsmákban, az erkélyeken, a Szabadság-téren, a Margit-szigeten. Boldog magyarok foglalták el a főváros legforgalmasabb utcáit szerda este. A szurkolók örömittasan szelfiztek a rendőrökkel, mintha megnyerték volna a világbajnokságot, amin legutóbb harminc éve vett részt a magyar válogatott.

– írta a lap pénteki számában.

Fotó: La Libre
Fotó: La Libre

“Az egész város itt van! Látod Öcsi, ezt érted tesszük. Legutóbb ötven éve történt ilyen” – fogalmazott az újság helyszíni tudósítójának egy Unicum fogyasztásában hiányt nem szenvedő drukker Puskás Ferencre utalva.

A történelmi siker viszont nem csak a futballról szól, hanem Orbán Viktor politikai győzelméről is – olvasható a La Libre cikkében.

Hozzáteszik, Magyarország miniszterelnökének szenvedélye a labdarúgás és szabadságát Franciaországban tölti. A helyszínről tekinti meg a mérkőzéseket, hogy a lefújás után mosolygós szurkolókkal készíthessen közös fotókat.

Kormányzása alatt prioritást élvez a magyar labdarúgás megreformálása és hogy ezáltal büszkévé tehesse a magyar népet.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A cikkben megjegyzik, a válogatott sikere az ő győzelme is szemben azokkal, akik kritizálták a milliárdos stadionbefektetéseket a kórházak és az iskolák fejlesztésének kárára.

Bármikor is ér véget a magyar csoda, a miniszterelnök elérte célját: 2016. júniusa a nemzeti összetartozás időszaka, ami az orbánizmus csúcspontjaként kerül be a történelemkönyvekbe

– áll a cikk végén.

A magyar labdarúgó-válogatott a vasárnapi nyolcaddöntőben Belgium ellen lép pályára 21 órás kezdéssel Toulouse-ban.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik