Nagyvilág

Pistorius: Reeva nem akarná, hogy rácsok mögött pazaroljam el az életem

Az ITV-nek adott interjút Oscar Pistorius paralimpiai és olimpiai futó, aki továbbra is állítja: betörőnek hitte barátnőjét, Reeva Steenkamp modellt, ezért lőtte le 2013. február 14-én, Valentin-napon dél-afrikai otthonukban. A sportolót gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 5 év szabadságvesztésre ítélték, ám perújrafelvétel keretében újratárgyalják az ügyet, mivel az áldozat szülei szerint Pistorius szándékosan ölte meg barátnőjét. A Reeva Steenkamp holttestéről készült képeket a szülők kérésére hozták nyilvánosságra.

A Guardian cikke szerint az interjúban Pistorius arról beszélt: megérti az emberek iránta érzett gyűlöletét, gyakran érzi ezt saját maga iránt és mivel elvette egy másik ember életét, bűnhődnie kell. Visszaemlékezése szerint Reeva Steenkamp halálának napján romantikus vacsorával készült. Pistorius 6 körül ért haza, lefekvés előtt levette művégtagjait. A fürdőszobából hallatszódó zörejekre ébredt hajnali háromkor, állítása szerint nagyon megijedt, bepánikolt. Amikor a wc-ből motoszkálást hallott, és látta, hogy nyitva van a fürdőszoba ablaka, biztos volt benne, hogy betörő jár a pretoriai házban.

“Minden csupa vér volt”

 

Először egy krikettütővel akarta betörni a wc ajtaját, majd visszament 9 milliméteres fegyveréért és négyszer lőtt. Csak ezután vette észre, hogy Reeva Steenkamp nincs az ágyban, de ekkor egy pillanatra arra gondolt, hogy barátnője elrejtőzött a padlón. Mikor nem találta, visszament a fürdőszobába, a krikettütővel betörte a wc ajtaját, ekkor találta meg Reeva Steenkamp holttestét. Állítása szerint megpróbálta őt szájból-szájba lélegeztetni, de “minden csupa vér volt”.

Az interjúban arról is beszélt, hogy Reeva Steenkamp nem akarná, hogy életét rácsok mögött pazarolja el, segíteni szeretne az olyan “kevésbé szerencsés” embereknek, amilyen ő is volt korábban. A perben ítélet péntekre várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik