Nagyvilág

Kiakadt az internet a svéd politikusra, aki oroszlánra és zsiráfra vadászott, majd meg is ette őket

A svéd Demokrata Párt egyik képviselője, Angelo Vukasovic a Facebookra töltött fel olyan képeket, amelyeken halott állatokkal pózol. Vukasovic kiírása szerint a vadakat ő maga ejtette el, majd saját bevallása szerint meg is ette őket. A skandináv ország közvéleménye teljesen kiakadt a politikusra, aki egyébként már régóta vadászik, Svédország dél-keleti részén még saját vadászboltja is van.

Az elejtett állatok 80%-át meg szoktam enni, beleértve az oroszlánt is, ami a képen látható.

–nyilatkozta Vukasovic az Aftonbladet nevű újságnak. A képviselő a saját közösségi oldalán sem állt le, folytatta a beszámolóját.

A legfinomabb hús amit valaha ettem, az a zsiráfhús.

A politikus, aki régóta szervez vadásztúrákat, elmondta, hogy a szóban forgó vadászat Dél-Afrikában volt és száz százalékig törvényes keretek között zajlott. Továbbá hozzátette, hogy a túrán csak olyan állatokat lőttek ki, amelyek úgyis meghaltak volna a szárazság és a vízhiány miatt.

Mikor a nemzeti érzelmű párt képviselőjét megpróbálták megkeresni az ügy kapcsán a helyi lapok, akkor azzal hajtotta el az újságírókat, hogy vásárlók vannak nála, akik sokkal fontosabbak, majd letette a telefont.

A Svéd Demokraták csak egy közleménnyel reagáltak, amiben azt írják, hogy cselekedni csak azután fognak, hogy jól megvizsgálták az ügyet.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik