Nagyvilág

Ahány ember, annyifélét mond Trump kampányfőnökének kirúgásáról

A milliárdos elnökjelölt gyerekei szerint nekik is volt szerepük Lewandowski eltávolításában.

Azután menesztették Donald Trump kampányfőnökét, hogy a milliárdos elnökjelölt lánya kiállt apja elé, és azt mondta: vagy Corey Lewandowski megy, vagy ő – mondta a New York Postnak egy belső forrása. „Ivanka hónapok óta próbálta eltüntetni Corey-t” – tette hozzá.

A forrás szerint rendkívül felháborította Trump lányát, hogy Lewandowski erőszakkal rángatott arrébb egy újságírónőt egy floridai kampányrendezvényen, és az is, hogy a kampányfőnök nyilvánosan üvöltözött a kampányszóvivővel, Hope Hicks-szel. De az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy a kampányfőnök Ivanka Trump férjéről próbált egy negatív történetet eljuttatni a sajtóhoz, bár Hicks tagadta, hogy ilyesmi történt volna.

Trump fia, Donald Trump Jr. elismerte, hogy neki és testvérének szerepe volt Lewandowski kirúgatásában. „Persze, beszéltünk erről az apánkkal. De a végső döntést mindig ő hozza meg” – jelentette ki.

Az elnökjelölt elismeréssel beszélt volt kampányfőnökéről, de azt mondta, itt volt az ideje a változásnak. „Ő jó ember. Nagy sikerünk volt” – mondta Trump a Fox Newsnak, majd így folytatta: „Azt gondolom, most egy másféle kampánynak jött el az ideje.” Szerinte az eddigi „kicsi, gyönyörű, jól összehangolt” kampány nagyszerűen működött az előválasztás idején, ettől a ponttól kezdve viszont már más stílusra van szükség.

Kirúgása után Lewandowski terjedelmes interjút adott a CNN-nek. Ebben azt mondta: nagyon jó viszonyban volt a Trump családdal és Ivanka férjével is, és nem állt volna érdekében, hogy negatív történetet terjesszen róla.

Trump egyik közeli embere az AP-nek azt mondta: Lewandowskit nagyrészt azért távolították el, mert nem jött ki jól a republikánus párt vezető testületével. A kampánystáb egy másik tagja viszont azt mondta: szerepet játszott a kampányfőnök kirúgásában, hogy nekiment a kampányszóvivőnek. „Ez volt a vég kezdete” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a történtek nyugtalanították Trumpot. „Az utolsó három hétben Lewandowski egy baseballütővel mászkált, azzal mutogatott, amikor utasításokat adott, és ütögette vele az embereket. A fickó egy kibaszott őrült lett” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik