Nagyvilág

Transznemű hírességgel vacsorázott Erdogan, miután szétverték a melegtüntetést

Az elnökkel nem szimpatizáló törökök szerint úgy látszik, Erdogannak csak azokkal van baja, akik nem őt támogatják.

Egy transznemű török hírességgel vett részt vacsorán a Ramadán idején Recep Tayyip Erdogan, néhány órával az után, hogy a rohamrendőrök szétvertek egy LMBT-tüntetést Isztambulban.

A konzervatív elnök és fejkendős felesége vasárnap hagyományos iftár vacsorán látott vendégül török művészeket, közöttük volt Bulent Ersoy, akit hazájában „A Dívaként” tartanak számon. A 64 éves hírességen még az 1980-as években hajtottak végre nemváltó műtétet Londonban. Annak ellenére, hogy sztárnak számít Törökországban, többször volt áldozata verbális és fizikai inzultusoknak is.

Néhány órával korábban több száz rohamrendőr gumilövedékkel és könnygázzal oszlatott fel egy megmozdulást az isztambuli Taksim téren. A szivárványzászlós tüntetők egy nyilatkozatot szerettek volna felolvasni azzal kapcsolatban, hogy a hatóságok betiltották a június 26-ra tervezett melegfelvonulást.

A Twitteren sok török visszásnak nevezte ezt a kettősséget. Egyikük megjegyezte: aki transznemű, nem tüntethet Törökországban, míg egy másik internetező azt írta: úgy látszik, aki Erdogant támogatja, azzal nincs baja az elnöknek. (AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik