Nagyvilág

Meghalt a brit képviselőnő, akire délután rálőttek

A 41 éves Jo Cox, az ellenzéki Munkáspárt alsóházi képviselője, aki a tavalyi parlamenti választásokon nyerte el mandátumát, éppen fogadóórájára készült a Leeds közelében lévő Birstall kisváros könyvtárában, amikor az incidens történt. A kétgyermekes képviselőnőt mentőhelikopterrel szállították egy leedsi kórházba, de a Mirror információ szerint, a nő életét már nem tudták megmenteni, belehalt sérüléseibe.

A BBC által idézett szemtanúk egyike szerint a helyszínen két férfi konfliktusba keveredett, és a képviselő közbe akart avatkozni, amikor a lövések eldördültek.

Rendőrségi tájékoztatás egyelőre nem hangzott el, de az egyik közeli iskolát lezárták, és a környéket fegyveres rendőri osztagok szállták meg.

Nem sokkal az incidens után egy 52 éves férfit őrizetbe vettek. David Cameron miniszterelnök mélységes aggodalmának adott hangot a történtek után.

Jo Cox a brit EU-tagság fenntartását pártoló kampánycsoport aktív tagja volt. A politikai pártok a támadás után felfüggesztették a jövő csütörtökre kiírt népszavazás kampányát. A környékbeliek a BBC-nek elmondták, hogy az őrizetbe vett merénylő egy Tommy Mair nevű helyi lakos.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik