Nagyvilág

Aligátor ragadt el egy kétévest a floridai Disneyland egy hoteljénél

Szülei szeme láttára vonszolta be a vízbe. Az apa hiába küzdött érte, nem sikerült megmentenie fiát.

Szerda reggel még mindig nagy erőkkel keresték azt a kétéves kisgyereket, akit egy aligátor ragadt magával előző éjszaka és vonszolt be egy tóba a floridai Disney World egyik szállodájánál – jelentette a helyi sajtó. A kisgyereket nagy erőkkel keresik a helyi hatóságok. A hivatalosan még mindig „kereső- és mentőakcióként” jellemzett kutatásban helikopterek is részt vesznek, és hangradarokat is bevetnek.

A Disney saját csónakjai mellett a helyi rendőrség egységei, és a vadvédelmi hatóság emberei is segítenek, és több aligátorvadász is érkezett a helyszínre, valamint búvárok, akik egyelőre még csak készenlétben állnak – jelentette a CNN.  A hatóságok közlése szerint addig nem hagyják abba a kutatást, amíg meg nem találják a gyereket.

A hatóságokat helyi idő szerint kedd este negyed tízkor riasztották a Seven Seas Lagoon (Hét Tenger Lagúna) nevű tóhoz, aminek partjáról az aligátor elragadta a gyereket. Jerry Demings megyei seriff közlése szerint a gyerek a tó szélén gyalogolt a vízben, amikor a ragadozó megtámadta a Disney Grand Floridian Hotel strandján.

A kisfiú és családja vasárnap érkezett a hotelbe Nebraskából. Demings elmondta, hogy a szülők végignézték, ahogy az aligátor megtámadja a gyereküket, és „az apa bement a vízbe, hogy kimentse fiát az aligátor szorításából”, de nem járt sikerrel. A seriff közölte: mivel már több óra eltelt a támadás óta, nem valószínű, hogy élve találják meg a kisfiút.

A beszámolók szerint a mesterséges lagúna partja mentén több „úszni tilos” tábla is el van helyezve, és senki más nem volt az eset idején a vízben, csak a kétéves kisgyerek. Demings közölte: a kérdéses tó nem úszásra kijelölt hely. „Ez Florida, és nem szokatlan, hogy aligátorok vannak a vízben” – tette hozzá. A környékről ugyanakkor nem jeleztek aligátorokat mostanában, és ilyen esetről nincsen feljegyzés a területről.

Az aligátor a beszámolók szerint nagyjából 1-2 méteres lehetett. Egy szakértő a CNN-nek elmondta: az ekkora aligátorok felnőtteket nem támadnának meg, de egy gyerek sebezhetőbb lehet. Jeff Corwin közölte, meglepte, hogy egy ilyen szigorúan ellenőrzött területen megjelent egy aligátor, de hozzátette: Floridában több millió aligátor van, és a Disney több ezer hektáros területén egy könnyedén utat találhat magának észrevétlenül a mocsarakon és lápokon át a lagúnába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik