Nagyvilág

Pap még ilyet nem csinált esküvőn

Egy papot, legyen bármelyik vallás képviselője, nyugodt, birkatürelmű emberként képzelünk el, végtére is az összes hit egyik központi eleme a megbékélés. Elvileg.

A vallás azonban valójában a kontrollról, a megkérdőjelezhetetlen tekintélyről szól, és vannak, akiknek nagyon nem tetszik, ha valaki mégsem tisztelné azt a bizonyos tekintélyt. Ez történt szombaton is, egy ciprusi esküvőn.

Két helyi lap, a Politis, és a CyBC is beszámolt arról, hogy egy görög-ortodox pap, egy esküvőn, ököllel úgy arcon vágta a vőlegény testvérét, hogy a férfinek eleredt az orra vére. A papot állítólag az dühítette fel, hogy a srác komolytalanul viselkedett a ceremónia közben.

A görög szertartás részeként a vőlegény, a menyasszony, illetve a legközelebbi barátaik és rokonaik, egymás kezét fogva, háromszor körbetáncolják az oltárt. A vőlegény testvére ekkor lökdöste viccesen a násznagyot, s ezzel dühítette fel annyira a papot, hogy az szó nélkül ütött.

A beszámolók szerint, egy pillanatig úgy tűnt, hogy a násznép nagyon el fogja verni cserébe a lelkészt, de a higgadtabbaknak volt eszük belátni, hogy lehetetlen lenne hirtelen másik papot találni.

Kénytelen-kelletlen mindenki lenyugodott, majd zavartalanul lefolyt a szertartás. A beszámolók szerint, a pap ezután rögtön eltűnt a helyszínről, nem maradt ünnepelni. A család azóta fontolgatja, hogy a történtek miatt panaszt tesznek az egyháznál.

(Cyprus Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik