Nagyvilág

Lelőtt gorilla: nem emeltek vádat az anya ellen

Nem emel vádat gondtalanság miatt az ügyészség annak a négyéves amerikai fiúnak az édesanyja ellen, akinek gyereke tíz napja beesett a cincinnati állatkert gorillájához. Az állatot később az állatkert dolgozói lelőtték.

Joe Deters Hamilton megyei ügyész hétfőn közölte, az anyával három másik gyermek is tartózkodott az állatkertben, és azokra figyelt, amikor a fiú átmászott a kerítésen, és beleesett a sekély vizesárokba.

A helyi rendőrség a gyerek szüleinek felelősségét vizsgálta az incidens előidézésében, az állatkertre azonban nem terjedt ki a vizsgálat.

A Harambe nevű 17 éves, nyugati síkvidéki gorilla lelövése hatalmas felháborodást okozott a közösségi médiában. Több mint félmillió ember írta alá a change.org honlapon és a Facebookon közzétett tiltakozásokat, amelyek élesen bírálták a cincinnati rendőrséget és az állatkertet, amiért lelőtték a gorillát és a szülők felelősségre vonását követelték, amiért nem vigyáztak gyermekükre.

Az állatkert vezetése elismerte korábban, hogy a több mint 200 kilogrammos állat nem fenyegette a gyermeket, de izgatott állapotban volt és elkezdte vonszolni a gyermeket, ezért kellett lelőni.

A gyermeket kórházba vitték, anyja szerint sokkos állapotba került, néhány karcolást szenvedett. Az állatkert kedden fogja újranyitni a közönség előtt gorillák kifutóját, amely körül magasabb korlátot emeltek. A külső kerítés 15 centiméterrel magasabb lesz, tetején és alján tömör fagerendákkal, felső részén kötélhálóval.

(mti)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik