Nagyvilág

Újabb halálos cápatámadás történt Ausztráliában

capa(960x640).jpg (Array)
capa(960x640).jpg (Array)
Az újabb ausztráliai cápatámadás áldozata egy 46 éves nő.

Cápa ölt meg vasárnap egy ausztrál búvárt, alig egy héten belül ez a második halálos cápatámadás a nyugat-ausztráliai partoknál.

A 60 éves nő egy férfival búvárkodott a Perth északi részén fekvő Mindarie népszerű merülőhelyen, amikor cápa támadott rá. A helyszínre érkező halászoknak sikerült kimenteni a nő merülőpartnerét. A férfinak ugyan sikerült behúznia a csónakba a súlyosan sebesült nőt, de az életét már nem tudták megmenteni.

A halászok szerint a cápa több mint 5,3 méter hosszú volt. A támadás után a környékbeli strandokat lezárták, a halászati minisztérium hajói megpróbálják megtalálni és befogni a tengeri ragadozót.

Kedden egy szörföst támadott meg egy cápa a nyugat-ausztráliai partoknál, 10 kilométerre a vasárnapi támadás helyszínétől. A 29 éves férfi egyik lábát elvesztette, rengeteg vért vesztett és többször újraélesztették, mire kórházba tudták szállítani. A férfi pénteken a kórházban belehalt sérüléseibe. A szörfdeszkájának vizsgálata alapján a hatóságok feltételezik, hogy egy nagy fehércápa támadta meg.

A héten hárman vesztették életüket Ausztráliában cápa- és krokodiltámadásban. Hétfőn egy északkelet-ausztrál nemzeti parkban ragadott el egy nőt krokodil éjszakai fürdőzéskor. A 46 éves nő barátnőjével fürdött a tengerben, a queenslandi Daintree Nemzeti Park területén, amikor a ragadozó megtámadta őket. Társának sikerült kijutnia a partra.

A rendőrség szerint a nők valószínűleg nem tudták, hogy a térség krokodilok élőhelye. Pénteken a hatóságok a nemzeti parkban befogtak és elaltattak egy 4,3 méteres krokodilt, amelyben emberi maradványokat találtak. Idén ez volt a negyedik krokodiltámadás Ausztráliában.

(mti)

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik