Nagyvilág

Clinton: Trumpnak nem szabad odaadni az atomkódot

Demokrata vetélytársa szerint a republikánus jelölt nézetrendszere bizarr kirohanásokból, személyes vitákból és felháborító hazugságokból tevődik össze.

Történelmi hiba lenne Donald Trump elnökké választása – mondta a republikánus jelölt demokrata riválisa, Hillary Clinton a kaliforniai San Diegóban tartott kampánygyűlésén.

Szerinte az amerikaiak novemberben nem csupán elnököt választanak, hanem főparancsnokot is, aki háború és béke, élet és halál kérdésében dönthet. Szerinte Trump erre a feladatra nem alkalmasak. A republikánus jelölt külpolitikai nézetei Clinton szerint nemcsak eltérnek az övétől, de veszélyesen összefüggéstelenek is, nem állnak össze egységes nézetrendszerré. Nemcsak valótlan elképzelésekből, hanem egy sor bizarr kirohanásból, személyes vitákból és kifejezetten felháborító hazugságokból tevődnek össze – magyarázta.

Hillary Clinton szerint várható vetélytársának olyan fontos belpolitikai kérdésekről sincs érvényes elképzelése, mint például az oktatás. Arról rengeteg ötlete van, hogy kit lehetne hibáztatni, de arról fogalma sincs, hogy mit kellene tenni – fogalmazott. Szerinte, bár Trump azt ígéri, hogy Amerikát naggyá teszi, de egyetlen javaslata sem erősíti az országot, sőt, külföldön csak gyöngítené az Egyesült Államok pozícióit.

Trump nemcsak felkészületlen, de alkatilag, és vérmérséklete miatt sem alkalmas elnöknek – mondta Clinton, aki úgy fogalmazott: a republikánus jelölt nem olyan ember, akinek valaha is oda kellene adni az atomkódot.

Trump alig néhány perccel a beszéd elhangzása után a Twitteren reagált. Azt írta, Clintonnak nulla tehetsége van, rossz a politikai ítélőképessége, és nem szabad elnökké választani. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik