Nagyvilág

Eljárás indul az állatkínzó szerzetesek ellen

Vizsgálatot indítanak a thaiföldi hatóságok a buddhista templom ellen, ahol szerdán 40 kölyöktigris tetemére leltek.

A Tigris Templom szerzeteseit állatkínzással, illegális állatkereskedelemmel és veszélyeztetett faj tetemeinek illegális birtoklásával vádolják.

A 140 tigris áttelepítését a nyugat-thaiföldi Ratcsaburi tartomány egyik tenyésztési központjába, mert a buddhista templom engedély nélkül tartja a nagymacskákat.

A nagymacskák elköltöztetése hétfőn kezdődött, azóta 52 állatot vittek el, 85 még a templom területén van – közölte szerdán Adisorn Nucsdamrong a minisztérium vezérigazgató-helyettese. A 40 tigriskölyöktetemről elmondta: valamiért értékesek lehettek a templom számára, hogy megőrizték őket.

Az állatok elköltöztetése, amelyben mintegy ezer vadvédelmi szakember, köztük számos katona vesz részt, a tervek szerint egy hetet vesz igénybe.

A National Geographic magazin januári riportja szerint a Tigris Templomnak évente nagyjából 2,8 millió dollárnak (789 millió forint) megfelelő összegű bevétele származik a turistákból, akik azért érkeznek a templomhoz, hogy megsimogassák és megetessék a tigriskölyköket, valamint pórázon sétáltassák és szelfiken örökítsék meg a felnőtt példányokat.

A PETA amerikai állatvédő szervezet kedden közölte, hogy a templom egy pokol volt az álaltok számára és felszólította a helyi és külföldi turistákat, ne látogassák a templomot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik