Nagyvilág

Lövöldözés egy kaliforniai egyetemen, ketten meghaltak

Lövöldözés miatt lezárták szerdán a kaliforniai UCLA egyetemet Los Angelesben. Egyelőre két áldozatról tudni.

A rendőrség az egyetem környékét is lezárta, diákoktól érkező Twitter-üzenetekből derült ki, hogy magas, fekete dzsekit és nadrágot viselő férfi a lövöldöző. Az egyetemet, melynek mintegy negyvenezer hallgatója van, ellepték a helyi rendőrség és az FBI emberei.

A hallgatói önkormányzat helyettes vezetője, a 20 éves Rafi Sands elmondta, hogy a rémült diákok az ő előadótermében a nadrágszíjaikkal próbálták meg lezárni az előadóterem ajtaját, s mindenki próbált a padok alá húzódni.

A diákok rohamrendőrök  és mesterlövészek felügyeletével, fejük fölé tett kézzel vonulnak ki az egyetem területéről. A Los Angeles-i rendőrség és az FBI munkatársai mellett jelen vannak robbanóanyagokkal is foglalkozó tűzszerészek. Bombát vagy más fegyvert nem találtak.

Elővigyázatosságból riadót rendeltek el Los Angeles egész területére. A tanárokat azonnal felkérték, hogy az órákat mondják le, a diákokat felszólították, hogy meneküljenek fedezékbe, ne mozogjanak a campus területén.

Az első értékelések szerint – bár a lövöldözés okát egyelőre csak találgatják – nem terrortámadás történt. A rohamrendőrök épületről épületre, folyosóról folyosóra haladva vizsgálták át az egyetemet, egyik épületében megtalálták a két áldozat holttestét. A rendőrök szerint az is lehetséges, hogy egyikük a lövöldöző. A Los Angeles-i rendőrfőnök szerint

nem zárható ki az sem, hogy öngyilkos akció történt.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik