Külföld

Levágott farkasfej lógott a villanyoszlopról

24.hu
24.hu

2016. 06. 01. 17:31

Egy farkas levágott fejét kötötte fel egy villanyoszlopra valaki Spanyolország északnyugati Régiójában, Asztúriában. Az elmúlt hónapokban ez volt a negyedik ilyen eset, a háttérben valószínűleg a helyi gazdák és az állatvédők ellentéte állhat.

Pic shows:  the  wolf head.nnA hacked off wolf¿s head was found hanging to a signpost in Spain and is believed to have been put there to send a political message.nnThis is the fourth dead wolf to have been found hanging or on display in the north-western Spanish region of Asturias over the last months.nnThe region is currently at loggerheads between environmentalists wishing to protect the species and farmers complaining about the attacks on their cattle.nnIn March thousands of people gathered to protest in the capital Madrid, asking wolves to become a protected species.nnFarmers currently only have permission to hunt and kill the wild animals that hunt near their land, which according to environmentalists is far from being a solution to the problem.nnIn May, during a meeting of cattle farmers from Ibias in Asturias with their Mayor, one of the farmers locked himself in the offices and demanded that a solution be found for the wolf attacks on his veal calves - 20 so far this year.nnPresident of animal rights group Lobo Marley, Luis Miguel Dominguez, said: "This wolf head is a political cadaver. It comes to pressure the administration and bare its teeth at conservationists."nnThe Association of Private Security Guards of Asturias (AVISPA) denounced the act as "environmental terrorism" and have demanded that the environmental office open an investigation that "brings down the whole weight of the law upon those responsible."nnAside from hailing the act as "cruelty for wild species for personal gain in a dangerous and unbalanced act of revenge that mirrors more that of a psychopath than rural citizens," AVISPA have also blamed the government for "looking the other way" and being on the fence about finding a solution, choosing instead to play off one side against the other.nnTensions in Asturias continue to rise as a solution to the problem has yet to be found, with animal protection agencies asking for a ban on the killings so that proper measures c
Fotó: CEN

Márciusban több ezren tüntettek Madridban azért, hogy a parlament nyilvánítsa védett állatoknak a farkasokat. Ezzel elvennék a gazdálkodóktól a jogot, hogy megölhessék a birtokaik környékén vadászó farkasokat.

Májusban, asztúriai marhatartók egy csoportja egy találkozón vett részt Ibias polgármesterével, hogy tisztázzák a helyzetet. Az egyik gazda annyira bedühödött, hogy bezárkózott, és elbarikádozta magát a városháza egyik irodájában. Azt mondta, csak ebben az évben húsz marhát veszített el a farkasok miatt.

Miguel Dominguez, a Lobo Marley nevű állatvédő szervezet elnöke azt mondta, a levágott farkasfej egyértelmű politikai üzenet. Egyetlen célja, hogy nyomást gyakoroljon a döntéshozókra, és ellehetetlenítse az értelmes párbeszédet.

A magán biztonsági őrök asztúriai szervezete szerint a tett kimeríti a “környezeti terrorizmus” fogalmát, és felszólították a hatóságokat, hogy nyomozzák ki az elkövetőt, és a törvény teljes súlyával csapjanak le rá. A szervezet azzal vádolta meg a kormányt, hogy inkább félre néz, és hagyja elszabadulni az indulatokat, ahelyett hogy egy mindkét felet kielégítő megoldást keresne.

(Metro)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Kommentek

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.