Nagyvilág

Finoman megverhetik feleségüket a pakisztáni férfiak az új törvényjavaslat szerint

A pakisztáni Iszlám Tanács benyújtott egy törvényjavaslatot a kormány elé, mely szerint a férfiak egy fajta fegyelmezési módszerként finoman megverhetik feleségüket – írja az Independent.

A 75 oldalas javaslatban leírják, szükség van a nők büntetésére, ugyanakkor gyenge bántalmazás is elég lehet, hogy megfélemlítsék őket.

Lehetővé kell tenni a férj számára, hogy megüsse feleségét, ha az nem kíván a férfi kedve szerint felöltözni, ha nem kíván vele közösülni vagy ha nem akar lefürödni közösülés után vagy a menstruációs időszakban

– áll a tervezetben.

A törvényjavaslat elfogadása esetén a férj megverheti párját akkor is, ha idegenekkel kommunikál, túl hangosan beszél vagy pénzt ad másoknak férje engedélye nélkül.

Tiltanák, hogy a nők részt vegyenek a háborúkban, de lehetővé tennék, hogy politikai karriert építsenek. Törvénybe iktatnák továbbá azt is, hogy a nők ne használhassanak fogamzásgátló tablettákat férjük megkérdezése nélkül.

Az Iszlám Tanács ideológiája egyelőre csak javaslat szintjén áll, egészen addig nem kell alkalmazni, míg a jogalkotók el nem fogadják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik