Külföld
Pope Francis shows the life jacket of a young victim drowned in the Mediterranean sea trying to reach Europe on May 28, 2016 at the Vatican during a meeting with 400 children from the south of Italy, Calabria, including children of migrants. The life jacket was donated to him by a rescuer during the last general audience in Vatican on May 25, 2016.  / AFP PHOTO / VINCENZO PINTO

Ferenc pápa: a migránsok nem veszélyesek, ők vannak veszélyben

24.hu
24.hu

2016. 05. 28. 21:11

Ferenc pápa szombaton a Vatikánban ötszáz olasz és migráns gyermekkel találkozott.
Korábban a témában:

A kis vendégek a dél-olaszországi Calabria tartományból, Itália egyik legszegényebb régiójából érkeztek, ahol az utóbbi napokban-hetekben rengeteg migráns szállt partra, mind a tengeren keltek át szüleikkel, felnőtt rokonaikkal, többségük életveszélyben volt, ki kellett menteni őket.

Ezt az egész napos rendkívüli programot a “Gyermekek vonata” elnevezésű – immár negyedszer megrendezett – kezdeményezés keretében tartották meg, amelyet a Kultúra Pápai Tanácsának a világiakkal és a nem hívőkkel folytatott párbeszédért felelős szervezete gondoz.

Az Olasz Államvasutakkal karöltve megrendezett találkozóra a Szent Péter vasútállomásra gördült be délelőtt a szerelvény. Az idei találkozásra a “Hullámok hátán” mottó jegyében került sor.

Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke az EFE hírügynökségnek kifejtette: a résztvevők nagy része a tengerek hullámain érkezett tele reményekkel, megszenvedve tragédiájukat. A találkozón a bíboros felolvasta azt a levelet, amelyet a gyermekek a pápának írtak, s amelyben elpanaszolták: értetlenül állnak a világban tapasztalható “megannyi igazságtalansággal” szemben.

Ferenc pápa maga is osztotta a gyermekek véleményét, bírálva azokat az államokat, amelyek nem fogadják be, hanem elszállítják a menedéket, megélhetést, békét és munkát kereső emberek tömegeit.

Akik ide jönnek, más vallásnak a hívei, de nem jelentenek veszélyt, hiszen mindannyian testvérek vagyunk. Isten mindannyiunkat szeret

– mondta a pápa hangsúlyozva ismét, hogy “a migránsok nem veszélyesek, ők vannak veszélyben”. (MTI)

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.